Mâncare de urzici, cu usturoi şi mămăligă, pentru zilele de post. IATĂ CUM O GĂTEŞTI

Distribuie

Odată cu sosirea sezonului de primăvară, mâncarea de urzici este una din preferatele celor ce iubesc să se alimenteze sănătos. Fiind un preparat hrănitor şi gustos, aceasta înlocuieşte cu uşurinţă carnea, pe perioada postului. Vezi cum o pregăteşti!

Cum o pregăteşti:

Ingrediente:

1 kg de urzici

4 căţei de usturoi, tocaţi

3 linguri ulei de măsline

Sare şi piper după gust

Apă fiartă

2 linguri mălai

Mod de preparare: 

– Spălaţi bine urzicile de 3-4 ori, înlăturând codiţele,

– Puneţi într-un vas apa la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugaţi urzicile şi lăsaţile timp de 10 minute. Scurgeţi-le bine de apă, tocaţi-le bine astfel încât să fie mărunţită.

– Turnaţi într-o tigaie 3 linguri de ulei de măsline.

– După ce se încinge uleiul, adăugaţi lingurile de mălai, împreună cu urzicile. Amestecaţi până când verdeţa se înmoaie.

– Turnaţi apa în care au fiert urzicile peste mălai şi urzici, ca să poată să se fiarbă bine. Folosiţi o cantitate potrivită de apă ca să arate precum o pastă şi nu o ciorbă.

– La final adăugaţi usturoiul. Presăraţi sare şi piper după gust. Amestecaţi conţinutul bine şi mai lăsaţi-l la foc timp de 2-3 minute. Puteţi consuma mâncarea de urzici cu mămăligă sau pâine, după gust.

Poftă bună!


Distribuie