Lucrurile pe care trebuie să le arunci URGENT din frigider

Distribuie

Nu în fiecare săptămână avem timp să spălăm frigiderul şi să facem curăţenie în el aşa cum ar trebui, dar acum, că a venit primăvara, e vremea ca şi acest spaţiu să „renască” într-un fel sau altul.

Iată cele 5 lucruri care ar trebui să fie aruncate urgent din frigider, notează gustos.ro.

1. Conservele deschise. Dacă ai desfăcut o conservă, nu ai consumat tot conţinutul ei şi ai băgat-o înapoi în frigider, sfatul nostru este să o arunci cât poţi de repede. Dacă ea conţine fructe sau legume (şi nu numai), metalul se va transfera rapid în mâncare, iar gustul acesteia va fi complet schimbat. În plus, alimentele care stau prea mult timp în conserve deschise pot cauza simptome de febră, greaţă sau vărsături celor care le consumă.

2. Resturile de mâncare. Ştim că suntem obişnuiţi să gătim în weekend pentru toată săptămâna, însă se pare că acest obicei nu este tocmai sănătos. Mâncărurile gătite nu ar trebui păstrate mai mult de 4 zile în frigider deoarece acestea pot cauza toxiinfecţii alimentare. Încercaţi să consumaţi mâncarea atunci când e proaspătă şi să folosiţi resturile pentru a pregăti un alt fel de mâncare (resturile de grătar pot fi puse într-un sandwich ori o salată, resturile de friptură pot fi combinate cu paste şi băgate la cuptor etc.).

3. Mâncarea care a stat afară mai mult de două ore. Ai mâncat la restaurant şi ai mai luat ceva la pachet? Ai mai făcut o oprire pe la film şi abia apoi te-ai dus acasă? Atunci ar trebui să ştii că mâncarea aceea nu este tocmai bună pentru consum. Specialiştii ne recomandă să nu consumăm mâncărurile care au stat mai mult de două ore la temperatura camerei.

4. Alimentele mucegăite. Se întâmplă uneori să găsim legumele, fructele ori brânzeturile din frigider mucegăite parţial. Ce trebuie să facem cu ele? Trebuie să le aruncăm imediat la gunoi! Chiar dacă pe ele găsim doar o peliculă subţire de mucegai, nu este recomandat doar să o îndepărtăm şi să păstrăm partea „bună” a alimentului. Chiar dacă nu este vizibil, mucegaiul pătrunde dincolo de suprafaţă şi alterează alimentele. Consumul lor poate provoca toxiinfecţii.

5. Margarina. Este mai ieftină şi mai la îndemână decât untul, însă şi mult mai periculoasă pentru sănătate. De aceea, specialiştii în nutriţie ne recomandă să nu o folosim niciodată. Margarina conţine o mulţime de E-uri (coloranţi sintetici, conservanţi etc.) care, în timp, pot provoca apariţia unor afecţiuni precum bolile cardiovasculare, scăderea glicemiei, migrenele, alergiile sau tulburările digestive.


Distribuie
..