Laptele este un produs UIMITOR. Vezi AICI câte beneficii aduce sănătăţii

Distribuie

Laptele este o parte importanta în regimul nostru. Începem prin a consuma lapte încă de tineri însă odată cu trecerea timpului consumul acestuia scade. Laptele are numeroase beneficii pentru sănătate, motiv pentru care ar trebui să-l consumăm regulat.

Laptele este o sursă bogată în vitamine şi substanţe nuntritive şi are o mulţime de beneficii cum ar fi:

Sănătatea oaselor şi a dinţilor.

Laptele este o sursă excelentă de calciu esenţială pentru sănătatea oaselor. Nu numai copii au nevoie de calciu atunci când sunt în creştere ci şi adulţii pentru a preveni osteoporoza şi a menţine oasele puternice.

Laptele ajută la prevenirea cariilor. Pentru ca vitaminele şi calciul din lapte să fie absorbite de către organism este necesară prezenţa vitaminei D.

Masa musculară.

Laptele are un conţinut substanţial de proteine care ajută la refacerea muşchilor. Un pahar de lapte după un antrenament sportiv este exact aportul de proteine adus organismului pentru a se putea reface.

Pierderea în greutate.

Studiile arată că femeile care beau lapte degresat sau cu un conţinut scăzut de grăsime pierd mai mult în greutate decât femeile care au exclus laptele din dieta lor zilnică.

Luptă împotriva stresului.

Laptele este o bună modalitate de destresare la sfârşitul zilei. Un pahar cu lapte cald relaxează muşchii şi calmează nervii acumulaţi.

Piele catifelată.

Încă din antichitate obiceiul băilor cu lapte era foarte practicat. Cleopatra se folosea de lapte pentru o piele strălucitoare, moale, catifelată. Laptele are foarte multe proprietăţi nutritive şi ajută foarte mult pielea.

Acesta conţine acid lactic şi enzime care pot funcţiona ca un exfoliant pentru a ajuta pielea făcând-o netedă. Laptele conţine antioxidanţi ce luptă cu toxinele din mediul înconjurător, aducând beneficii pielii.

sursa: lyla.ro


Distribuie
..