Ispiteşte-ţi poftele cu reţetele spaniole. Cel mai gustos GAZPACHO, pregătit de tine

Distribuie

Un gazpacho bun nu are nevoie de legume sofisticate sau de mirodenii. Este doar o “supă salată”. Pentru spanioli, aceasta este o reţetă clasică. Toate aceste arome ale legumelor proaspete, coapte cu adevărat vara, nu se pot regăsi în nicio altă mâncare.

Gazpacho

Ingrediente:

1 kg roşii,
2 -3 ardei graşi
2 buc ceapă 
1 castravete
2 -3 căţei usturoi
4-5 linguri ulei de măsline
1 linguriță de oţet de mere
sare,piper alb măcinat
1-2 frunze busuioc
pătrunjel uscat
gheaţă cuburi pisată
crutoane de pâine

Preparare:

Se aleg roşii mai cărnoase şi coapte, se decojesc şi se taie bucăţi, apoi se scot seminţele.

Castravetele, usturoiul şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie mărunt.

Ardeii se curăţă şi se taie cubuleţe.

Oţetul dacă este prea acru se diluează cu puţină apă.

Se fac crutoane din pâine, care se taie bastonaşe sau cubuleţe, se stropesc cu ulei şi se rumenesc la cuptor.

Toate legumele se pun într-un vas mai înalt şi se pasează cu blenderul.

Se adaugă oţetul, uleiul de măsline, frunzele de busuioc tăiate mărunt şi se mai pasează bine 1 minut.
Se dă gust cu sare şi piper măcinat.

Se pune supa în boluri, căni sau pahare înalte.

Se fac mici ornamente din fâşii de castravete şi ardei.

Timp Preparare: 30


Distribuie
..