INVENŢIE! Alcoolul care nu te îmbată şi îţi permite să urci la volan

Distribuie

Cele mai irealizabile dorinţe ale iubitorilor de alcool încep să devină realitate datorită invenţiei Profesorului David Nutt. Psihiatrul şi neurochimistul a reuşit să creeze o substanţă alcoolică care nu provoacă nici mahmureală, nici dependenţă. Vezi mai jos despre ce este vorba.

David Nutt spune că aceste substanţe ar putea fi introduse în diverse băuturi şi consumate în loc de alcool, în localuri.

Partea cea mai bună este că efectele minunate pot fi oprite atunci când vrei, cu un antidot, iar asta înseamnă că după o „beţie” de acest gen, consumatorul redevine imediat lucid şi poate urca la volan.

Nutt crede că această substanţă poate fi o revoluţie în domeniul sănătăţii. Un exemplu elocvent în acest sens ar fi ţigările electronice care pot revoluţiona ideea de fumat.

Substanţa influenţează direct neurotrasmiţătorii din creier şi astfel apar efecte euforice asemănătoare cu cele ale alcoolului. Efectele pot dispărea imediat, după ce consumatorul ia antidotul care opreşte aceste efecte.

Autorul spune că a propus această idee producătorilor de alcool, însă după cum era şi de aşteptat, propunerea a fost refuzată.

David Nutt spune că cel mai mare beneficiu al acestei substanţe ar fi stoparea dependenţei. Acesta a afirmat că 10% dintre consumatorii de alcool devin dependenţi, iar mai mult de jumătate de milion de oameni mor anual din cauza excesului de băuturi alcoolice.


Distribuie
..