Învaţă bucătăria italiană: prepară spaghete cu ton şi lămâie

Distribuie

Tot mai frecvent bucătăria italiană este solicitată de pofticioşi. Fiecare femeie iubeşte să-şi surpindă parteneul sau familia cu ceva gustos. Vă propunem o reţetă foarte gustoasă, inspirată din bucătăria italiană: spaghete cu ton şi lămâie.

Pentru a pregăti acest tip de bucate, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 grame de spaghetti, 5 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi tocat mărunt, 2 conserve de ton în ulei scurse, verdeaţă, coaja rasă şi zeama de la o lămâie.

Mod de preparare:

Puneţi pastele într-o oală mare cu apă şi sare şi lăsaţi-le să fiarbă. Aveţi grijă însă, să nu fie fierte până la final. În acest timp, usturoiul tăiat mărunt îl încingeţi în ulei timp de un minut.

Peştele scurs îl puneţi într-un bol şi îl mestecaţi bine cu o furculiţă, apoi îl turnaţi în tigaia unde este usturoiul. Se adaugă sare, piper, sucul de lămâie şi coaja. Se amestecă bine şi se lasă la foc două minute.

După ce au fiert pastele, le puneţi în tigaie şi amestecaţi tot. Stropiţi cu un pic de lămâie şi adăugaţi verdeaţa. Le serviţi calde.

Poftă bună!


Distribuie