Învaţă să prepari cea mai bună pască cu ciocolată! Vezi AICI reţeta

Distribuie

Pentru că anume astăzi tradiţia spune că se coace pasca pentru Paşte, iată mai jos o reţetă foarte originală, iar rezultatul cu siguranţă te va impresiona.

Pască cu ciocolată, potrivit retete.unica.ro.

Timp de preparare: 90 min

Timpul de gatire: 40 min

Gata in: 2 ore, 10 min

INGREDIENTE

Pentru aluat

250 g făină

125 g margarină

1 ou

65 g zahăr

1 praf sare

margarina pentru uns forma

Pentru umplutură

100 g ciocolată de menaj

2 linguri cacao

2 linguri făină

200 ml lapte

4 ouă

100 g margarina

1 plic vanilie

PREPARARE

1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.


Distribuie
..