Învaţă să faci gogoşi DELICIOASE

Distribuie

E weekend, vrei să leneveşti şi , deşi îţi doreşti un desert delicios, nu ai chef să ieşi din casă în căutarea lui. Iată aici o reţetă de gogoşi delicioase.

INGREDIENTE

7 g drojdie uscată

170 ml lapte calduţ

1 lingură zahăr tos

300 g făină integrală, plus pentru presărat

40 g unt nesărat, înmuiat

1 ou, bătut

6 linguri gem de zmeură, fără seminţe pentru umplutură

50 gr zahăr tos pentru pudrat

6 linguri gem de zmeură, fără seminţe

MOD de PREPARARE

1. Într-un bol mic diluează drojdia cu 3 linguri lapte calduţ şi 1lingură zahăr tos. Cerne făina într-un bol larg şi fă o adâncitură în centru, toarnă drojdia, untul topit şi oul. Adaugă aproape toată făina.

2. Combină cu lingură de lemn şi dacă este nevoie mai adaugă puţin lapte. Trebuie să obţii un aluat suplu dar ferm, nici prea lipicios dar nici prea moale.

3. Framântă aluatul pe suprafaţa presărată cu făina 10 minute şi apoi pune-l într-un bol uns cu ulei, acoperă cu film alimentar şi lasă la crescut într-un loc cald şi fără curenţi de aer rece, 1 oră, până când îşi dublează volumul.

4. Împarte în 14 bucăţi egale şi modelează-le în mingi mici. Lasă-le la crescut pe suprafaţa unsă cu ulei, cu spaţiu între ele, acoperite cu film alimentar uns cu ulei 40 min, până când îşi dublează volumul.

5. Umple un vas cu ulei până trecut de jumatate şi încinge-l la 180 C – gogoşile se vor prăji suspendate în uleiul încins.

6. Cu ajutorul spumierei scufundă gogoşile în vas, câteva deodata şi prăjeşte-le 5-6 min până când se rumenesc uniform. Scoate-le pe hârtia absorbantă şi lasă-le să se răcească uşor.

7. Cât încă sunt calde, dar nu fierbinţi, înfige o andrea în mijloc, pentru a face o cavitate în care să pui gemul.

8. Apoi umple fiecare gogoaşă cu gem şi dă-le prin zahăr tos pentru a se unge uniform.

Sursa:avantaje.ro

ntr-un bol mic diluează drojdia cu 3 linguri lapte calduţ şi 1lingură zahăr tos. Cerne făina într-un bol larg şi fă o adâncitură în centru, toarnă drojdia, untul topit şi oul. Adaugă aproape toată făina. – See more at: http://www.avantaje.ro/articol/te-invatam-sa-faci-gogosi-delicioase-2140662?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.H4O6lmlR.dpuf

Gata în 15 minute + 1 oră la crescut

■ 7 g drojdie uscată

■ 170 ml lapte, calduţ

■ 1 lingură zahăr tos

■ 3 00 g faină integrală, plus pentru presărat

■ 40 g unt nesarat, înmuiat

■ 1 ou, batut

Pas cu pas

1. Într-un bol mic diluează drojdia cu 3 linguri lapte calduţ şi 1lingură zahăr tos. Cerne făina într-un bol larg şi fă o adâncitură în centru, toarnă drojdia, untul topit şi oul. Adaugă aproape toată făina.

– See more at: http://www.avantaje.ro/articol/te-invatam-sa-faci-gogosi-delicioase-2140662?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.H4O6lmlR.dpuf

Gata în 15 minute + 1 oră la crescut

■ 7 g drojdie uscată

■ 170 ml lapte, calduţ

■ 1 lingură zahăr tos

■ 3 00 g faină integrală, plus pentru presărat

■ 40 g unt nesarat, înmuiat

■ 1 ou, batut

Pas cu pas

1. Într-un bol mic diluează drojdia cu 3 linguri lapte calduţ şi 1lingură zahăr tos. Cerne făina într-un bol larg şi fă o adâncitură în centru, toarnă drojdia, untul topit şi oul. Adaugă aproape toată făina.

– See more at: http://www.avantaje.ro/articol/te-invatam-sa-faci-gogosi-delicioase-2140662?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.H4O6lmlR.dpuf

Gata în 15 minute + 1 oră la crescut

■ 7 g drojdie uscată

■ 170 ml lapte, calduţ

■ 1 lingură zahăr tos

■ 3 00 g faină integrală, plus pentru presărat

■ 40 g unt nesarat, înmuiat

■ 1 ou, batut

Pas cu pas

1. Într-un bol mic diluează drojdia cu 3 linguri lapte calduţ şi 1lingură zahăr tos. Cerne făina într-un bol larg şi fă o adâncitură în centru, toarnă drojdia, untul topit şi oul. Adaugă aproape toată făina.

– See more at: http://www.avantaje.ro/articol/te-invatam-sa-faci-gogosi-delicioase-2140662?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.H4O6lmlR.dpuf

Gata în 15 minute + 1 oră la crescut

■ 7 g drojdie uscată

■ 170 ml lapte, calduţ

■ 1 lingură zahăr tos

■ 3 00 g faină integrală, plus pentru presărat

■ 40 g unt nesarat, înmuiat

■ 1 ou, batut

Pas cu pas

1. Într-un bol mic diluează drojdia cu 3 linguri lapte calduţ şi 1lingură zahăr tos. Cerne făina într-un bol larg şi fă o adâncitură în centru, toarnă drojdia, untul topit şi oul. Adaugă aproape toată făina.

– See more at: http://www.avantaje.ro/articol/te-invatam-sa-faci-gogosi-delicioase-2140662?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.H4O6lmlR.dpuf


Distribuie