Însiropează cu griş prăjitura REVANI. Iată reţeta

Distribuie

Învaţă să prepari şi tu Revani, o prăjitură însiropată din griş absolut delicioasă. Iată cât de uşor se prepară, iar gustul acesteia te va motiva să o găteşti mai des.

INGREDIENTE

4 bucăţi ouă,

1 bucată pahar iaurt,

1 bucată pahar ulei,

2 bucati pahare făină,

1 bucată pahar griş fin,

1 bucata pahar zahăr,

1 plic praf de copt.

Pentru sirop:

4 bucăţi pahare apă,

3 bucăţi pahare zahăr,

12 bucată lamâie,

20 g unt pentru tavă,

Pentru servit:

50 g fistic măcinat,

50 g nucă de cocos,

Cum prepari:

1. Întâi se face siropul pentru care zahărul şi apa se pun pe foc şi, când începe să devină fierbinte, se adaugă sucul de lămâie. Se lasă 15 minute să fiarbă, se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească.

2. Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul şi apoi se adaugă iaurtul, uleiul, făina, grişul şi praful de copt. Se amestecă foarte bine.

3. Un vas de cuptor se unge cu unt şi se toarnă aluatul cu griş. Se nivelează şi se dă la cuptor pentru o oră.

4. După ce a devenit frumos aurie, se scoate prăjitura din cuptor, se taie şi imediat se toarnă siropul răcit. Prăjitura caldă va absorbi siropul. Se acoperă şi se lasă să se răcorească în totalitate. Se serveşte presărată cu fistic şi nucă de cocos.

sursa: retete.unica.ro.


Distribuie