INCREDIBIL! Nu vei mai privi la fel BANANELE! Vezi ce SECRET ascund

Distribuie

S-a demonstrat recent că fructul conţine trei substanţe miraculoase prin care putem preveni o serie de afecţiuni. Mulţi nu ştiu că două banane dau o cantitate de energie suficientă pentru 90 de minute de exerciţii.

1. Depresie. Un studiu publicat recent a arătat că fructele schimbă starea de spirit a persoanelor care se confruntă cu anxietate sau depresie.

2. Anemie. Bananele conţin un nivel ridicat de fier, capabil sa stimuleze producţia de hemoglobină a organismului.

3. Tensiune arterială. Conţinutul de potasiu contribuie la lupta împotriva problemelor cardiacilor. S-a dovedit că cei cre consumă banane prezintă un risc mai mic de a face stop cardiac.

4. Constipaţie. Cantitatea ridicată de fibră ajută şi armonizează digestia.

5. Mahmureală. Specialiştii recomandă consumul de banane pentru a trece mai uşor peste starea de mahmureală.

6. Creier. Studenţii şi persoanele aflate în perioade de efort intelectual pot consuma banane în cantităţi mai mari pentru a stimula creierul să facă faţă provocărilor. Fructul s-a dovedit mai eficient decât anumite suplimente folosite pentru energizare sau memorie.

7. Calmant. Este cunoscută proprietatea acestor fructe de a fi un bun leac pentru arsurile stomacale. Persoanelor care iau multe medicamente le este recomandat să consume zilnic banane.

8. Stres. Conţinutul ridicat de vitamina B ajută sistemul nervos să funcţioneze mai bine. Senzaţiile de stres şi agitaţie vor fi diminuate.

9. Energizant. Folosită ca gustare, banana te poate ajuta să îţi menţii nivelul optim al glicemiei, prevenind astfel starea de leşin la stomac.

10. Ţânţari. Poţi folosi interiorul cojilor de banane pentru a calme mâncărimea cauzată de muşcăturile de ţânţar.

11. Conţinut. Spre deosebire de clasicul măr, banana conţine de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi fier şi de două ori mai multe vitamine şi minerale.

observator.tv.


Distribuie
..