INCREDIBIL! Ce ţi se poate întâmpla dacă mananci PORUMB zi de zi, timp de o lună

Distribuie

Proprietăţile sale sunt date de bogăţia de vitamine (A, B1, B5, C, E), minerale (magneziu, mangan, fosfor, potasiu) şi mai ales de fibre şi vitamina B9 (acid folic), una din cele mai importante vitamine în sarcină: 100 de grame de porumb asigură 15% din necesarul zilnic de acid folic.

Porumbul este atât de special şi datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, printre care şi luteină! Porumbul este una dintre cele mai vechi cereale din lume. Are peste 7.000 de ani vechime. Este, alături de grâu, cea mai cultivată cereală la nivel mondial. Se află, alături de alte cereale, la baza piramidei unei alimentaţii sănătoase şi este apreciat pentru multiple virtuţi prin care ajută organismul: reglează tranzitul, are efect diuretic, scade nivelul colesterolului şi reduce riscul de atac de cord, scrie realitatea.net.

Porumbul fiert, cu puţină sare este foarte gustos. Mai mult, este şi un medicament „de sezon“, iar bobiţele moi şi lăptoase îţi amintesc de copilărie.

Porumbul copt pe jar e prilej de „socializare“ în ieşirile la iarbă verde. E savuros şi, prin coacere, îşi păstrează bine nutrienţii şi nivelul de fibre.

Popcornul este o gustare sănătoasă dacă, în loc de unt, pui un strop de ulei de măsline. Astfel, transformi o bombă calorică într-un snack ideal în dietă.

Dacă mănânci porumb în fiecare zi vreme de o lună, îţi creşti cu aproape 8% lungimea reţelei de capilare. Efectul? Scapi de toxine şi, prin urmare, şi de greaţă, dureri de cap, oboseală, insomnie.


Distribuie