Încearcă o reţetă AFRODISIACĂ. Tocană cremoasă cu fructe de mare

Distribuie

Pentru că weekendul nu e departe şi vei avea timp mai mult, pe care să-l petreci cu iubitul , sau soţul, e bine să încercaţi această reţetă afrodisiacă.

INGREDIENTE

1 lingură ulei de măsline
1 ceapă tocată fin
2 tulpini de țelină Apio, tocate
1 cățel de usturoi, zdrobit
175ml de vin alb
300ml supă de pui
1 lingură de amidon, amestecat cu 1 lingură de apă rece
400g mix de fructe de mare, decongelate
1 legătură mică de mărar, tocată
5 linguri de smântână de gătit
pâine cu usturoi, pentru servit

MOD de PREPARARE

  • Încinge uleiul într-o tigaie mare și sotează ceapa și țelina Apio, până când se înmoaie, fără să se rumenească – aproximativ 10 minute. Adaugă usturoiul și mai sotează 1 minut. Toarnă vinul peste legume și fierbe totul la foc mare, până când acesta se evaporă aproape complet.
  • Adaugă supa și amidonul amestecat cu apă și fierbe totul 5-10 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă. Asezonează. Adaugă fructele de mare și aproape tot mărarul. Fierbe până când se încălzesc bine și fructele de mare, apoi adaugă crème fraîche sau smântâna.
  • Între timp, pregătește pâinea cu usturoi (rumenește câteva felii în toaster sau la cuptor, apoi freac-o bine cu o căpățână de usturoi tăiată transversal, pe jumătate). Împarte tocana în boluri și servește-o cu mărar presărat și pâine cu usturoi.

goodfood.com


Distribuie