Încearcă gustul delicios al CIUPERCILOR UMPLUTE
Ciupercile umplute sunt un aperitiv delicios pentru invitaţi şi în plus se prepară foarte simplu şi rapid. Iar dacă acestea sunt de post, e cu atât mai bine. Este o reţetă nemaipomenită şi foarte uşoară. Vezi mai jos cât e de simplu să-ţi uimeşti oamenii dragi şi oaspeţii.
Iată reţeta, potrivit retete.unica.ro.
Ingrediente:
16 ciuperci;
100 g muguri de pin;
8 felii pâine de o zi;
5 căţei de usturoi;
2 linguri ulei;
câteva fire de pătrunjel;
sare şi piper.
1. Ciupercilor li se taie picioruşele care se vor folosi la altceva sau se pot toca şi amesteca în umplutură.
2. Pâinea se curăţă de coajă, se farâmiţează şi se amestecă cu usturoiul pisat, mugurii de pin uşor mărunţiţi, sare, piper şi ulei. Se amestecă bine şi cu această compoziţie se umplu pălăriile ciupercilor.
3. Se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei, se badijonează şi ele cu un pic de ulei şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
4. Se servesc calde sau reci, presărate cu pătrunjel.
Timp de preparare: 20 min.
Timpul de gătire: 15 min.
Gata în: 35 min.