Îți place ÎNGHETAȚA? Ți se va face rău când vei afla CE CONȚINE

Distribuie

Se pare că nu există limite atunci când facem referire la industria alimentelor procesate și la modul în care acționează pentru a-și rotunji profiturile.

Aceste lucruri se întâmplă chiar dacă maximizarea câștigurilor implică reprocesarea deșeurilor de carne și adăugarea lor la alimente precumînghețata. Acesta reprezintă ultimul efort al cercetătorilor din industria alimentară din Italia, Belgia și alte țări, care dezvoltă chiar acum noi metode pentru a transforma resturile din industria cărnii în pudre și paste gelatinoase bogate în proteine pentru fabricile alimentare, notează observator.tv.

Pe cât de dezgustător e, țesuturile musculare, tendoanele, oasele și alte produse secundare nefolosite sunt pline de proteine și grăsimi care în mod tipic ajung la gunoi.

“Acestă comoară de bogații lipidice a mărunțișurilor “nefolosite” de resturi animale poate să fie transformată într-o chestie vâscoasă, gel sau pasta de un anume tip, ideal pentru fi pompată de abatoare în alimentele procesate precum înghețata”, spun specialiștii.

Pentru industria alimentară totuși, transformarea deșeurilor animale în hrană va adăuga valoare alimentelor care s-ar putea să aibă lipsuri nutritive.

O companie a admis în mod deschis că utilizează deșeurile animale pentru a “îmbogăți” înghețata.


Distribuie
..