Iată reţeta unei salate INTERESANTE. Salată de roșii cu feta și lămâi murate

Distribuie

Având o textură ușoară și crocantă, această salată marocană simplă este delicioasă și revigorantă. Se poate servi și ca fel principal, alături de pâine cu crustă crocantă. Are numai 215 calorii.

INGREDIENTE

4 roșii mari, curățate de semințe și tăiate în felii groase
1 ceapă roșie mare, feliată subțire
1 lămâie murată, fără pulpă, tăiată felii subțiri (vezi sfat)
200g de brânză feta
2 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
câte 1 legătură mică de pătrunjel și mentă, tocate mărunt
pâine crocantă, pentru servit

MOD de PREPARARE

  •  Se pun roșiile, ceapa și lămâia murată pe un platou de servit sau într-un bol. Se mărunțește brânza feta peste ele, apoi se stropesc cu ulei și zeamă de lămâie și se presară verdețurile.
  •  Se amestecă ușor pentru a nu fărâmița ingredientele. Se servește cu pâine crocantă, caldă sau rece, după preferință
  • SFAT
    Se clătește bine lămâia murată, apoi se taie în sferturi pe lungime. Folosind un cuțit mic, se îndepărtează sâmburii și pulpa. În această rețetă se folosește doar coaja tăiată felii subțiri. Dacă nu e pe gustul tău, o poți înlocui cu coajă rasă de lămâie proaspătă.

Şi acum, iată cum faceţi Lămâi murate în stil MAROCAN

INGREDIENTE

5-6 lămâi, sau câte este nevoie ca să umple borcanul

500 g sare grunjoasă

1 rulou de scorţisoară

3 foi de dafin

4 linguri de ulei de măsline

apa proaspătă şi rece, cât să acopere restul ingredientelor şi să umple borcanul

MOD de PREPARARE

Se spala bine lamaile si, cu un cutit ascutit, se practica 4-6 taieturi verticale, adanci cam de 1 cm, dar care nu despica total lamaia. Taieturile trebuie sa se opreasca la circa 1 cm distanta de capatele lamaii. Se deschide lamaia cu grija sa nu se rupa, se indeparteaza samburii vizibili si se indeasa sare, din belsug, in deschizaturi. Se preseaza apoi lamaia, adunand-o spre centru, cu grija sa nu se rupa.

Se pune 1 lingura de sare intr-un borcan mare, sterilizat. Se indeasa bine lamaile in borcan, punand printre ele sare si condimente. Se imping lamaile cu fermitate spre fundul borcanului, pentru ca o parte din suc sa se scurga si sa se faca loc pentru toate lamaile preparate. Se umple borcanul cu apa calda, curata, lasand loc pentru ulei care se toarna la suprafata, pentru a proteja continutul borcanului de eventualul contact cu aerul. Se inchide bine capacul borcanului si se lasa acesta 4-6 saptamani intr-un loc uscat, intunecos si rece.

Ca sa folositi lamaile murate trebuie, mai intai, sa fie spalate de sare. Se pot utiliza fie intregi, fie tocate, tocand atat pulpa cat si coaja. Nu trebuie refrigerate dupa ce s-a deschis borcanul, dar este o idee excelenta sa existe in permanenta un strat protector de ulei la suprafata.

Lamaile astfel murate se pot pastra chiar si 1 an. Gustul lor este acrisor, sarat si picant.

GF.ro

5-6 lamai, sau cate este nevoie ca sa umple borcanul
500 g sare grunjoasa
1 rulou de scortisoara
3 foi de dafin
4 linguri de ulei de masline
apa proaspata si rece, cat sa acopere restul ingredientelor si sa umple borcanul – See more at: http://www.reteteleluiradu.ro/2009/04/26/lamai-murate-in-stil-marocan/#sthash.wT8HdT1X.dpuf


Distribuie