Iată de ce trebuie să fiţi atenţi la sucurile de fructe

Distribuie

Oamenii au tendinţa să creadă că este sănătos să consume suc de fructe. Specialiştii britanici în sănătate atrag însă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă sucurile de fructe vândute în magazine, subliniind că sunt atat de îndulcite încât nu mai pot fi considerate că făcând parte din faimoasele „cinci porţii de fructe şi legume pe zi”.

Potrivit profesorului Susan Jebb, de la Oxford, anumite marci de suc de portocale conţin tot atâta zahăr cât Coca Cola şi ar trebui să fie impozitate în funcţie de efectele potenţial dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor, scrie efemina.ro.

Un suc de fructe din comerţ conţine o mare cantitate de zahăr natural, iar oamenii beau în cantităţi mari, convinşi că le face bine. „Sucul de fructe nu este acelaşi lucru cu un fruct”, spune expertul menţionat. O doză mică de suc de fructe conţine, de exemplu, două linguriţe de zahăr şi chiar mai mult, iar un pahar mare, cinci. O portocală întreagă are două linguriţe, dar are şi multe fibre. Fructele sunt şi hrănitoare, reducând tentaţia de a mânca altceva.

Prin urmare, între un suc şi un fruct, este recomandabil să se aleagă întotdeauna fructul.


Distribuie
..