Iată cum se prepară MUCENICII moldoveneşti de post

Distribuie

Mucenicii moldoveneşti sunt mult mai aproape de colac, însoţitorul tuturor evenimentelor din viaţa noastră. Vezi mai jos cât de simplu se prepară aceştia.

Iată reţeta Mucenicilor moldoveneşti (de post), potrivit ecuisine.ro.

Timp de preparare: Mediu.

Numar de portii: 8.

Complexitate: mediu.

Ingrediente:

500 g făină;

20 g drojdie;

250 ml apă;

1 linguriţă cu zahăr;

1 plic de zahăr vanilat;

1 esenţă de rom;

1 linguriţă cu ulei;

150 g nuci măcinate;

sare.

Pentru sirop: 

2 ceşti cu zahăr;

4 ceşti cu apă;

4 linguri cu miere.

Mod de preparare

1. Înmoaie drojdia cu zahărul şi puţină apă caldă, apoi toarnă-le în mijlocul unui pumn de făină pus pe planşetă. Amestecă şi adaugă puţină apă, cât să devină de consistenţa unei smântâni groase. Acoperă şi lasă să crească 10-15 minute. 

2. Adaugă peste plămădeală restul făinii, uleiul, zahărul vanilat, romul şi apa, puţin câte puţin. Frământă bine, până când aluatul începe să facă băşici şi se dezlipeşte uşor de pe mână. Presară puţină făină şi mai lasă la crescut cam o oră. 

3. Formează opturi mai măricele. Mai lasă puţin la crescut, după care dă la cuptorul încins, vreme de 30 de minute. 

4. Între timp, prepară siropul, punând toate ingredientele la fiert. Dă în câteva clocote. 

5. Când mucenicii s-au copt şi s-au mai răcorit puţin, înmoaie-i repede în siropul fierbinte şi aşază-i într-un castron. La sfârşit, toarnă restul siropului peste ei şi presară nuca măcinată. 

Sugestie. Coca se poate face şi de dulce, înlocuind cantitatea de apă cu lapte şi adăugând trei ouă.


Distribuie