Iată cum salvăm o MÂNCARE prea sărată sau prea iute

Distribuie

Fie ca eşti începător într-ale gătitului, fie că îţi petreci foarte mult timp în bucătărie şi te descurci de minune să pregăteşti mâncăruri gustoase, ţi se poate întâmpla să scapi din greşeală în preparat prea multă sare sau prea mult chilli.

Ceea ce trebuie să ştii e că nu trebuie să te îngrijorezi în această privinţă. Nu este un capăt de lume. Ştim noi o mulţime de soluţii eficiente pe care le poţi folosi pentru a salva mâncarea, informează gustos.ro.

Echilibrează aromele. Dacă ţi se pare că mâncarea pe care ai pregătit-o are un gust prea puternic încearcă să echilibrezi aromele adăugând fie ceva acid precum zeama de lămâie, fie ceva dulce, care să taie din aciditate precum zahărul. Încearcă şi gustă mereu până obţii aroma dorită.

Diluează. Prea mult curry ori prea multă sare? Atunci când prepari mâncăruri cu sos ori supe, le poţi dilua pentru a le „repara”. Adaugă mai multă supă fără sare, lapte de cocos ori smântână lichidă pentru a dilua mâncarea condimentată în exces.

Foloseşte un cartof. Dacă este vorba de un preparat care a devenit prea sărat pentru că l-ai lăsat să scadă mai mult decât trebuia, adaugă puţină apă fiartă deasupra şi mai lasă-l pentru puţin timp pe foc. Totuşi, dacă nu este vorba de o supă sau de o mâncare cu sos, poţi pune în preparatul cu pricina o jumătate de cartof crud. Lasă-l acolo 5-6 minute şi apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare.  

Lactate şi unt de arahide pentru mâncărurile iuţi. Ai scăpat mult prea mult chilli în preparatul tău? În funcţie de natura acestuia, poţi folosi lapte, iaurt ori unt de arahide pentru a scăpa de iuţeală. Pune câte puţin, amestecă şi testează mereu până când obţii gustul dorit.

 


Distribuie