Iată ce alimente bune pentru slăbit trebuie să le ai mereu la îndemână. Sunt uşor de preparat

Distribuie

Keri Gans, autoarea cărţii Dieta micilor schimbări, a enumerat patru alimente pe care ar trebui să le ai mereu în bucătăria ta, astfel încât să ai posibilitatea de a încropi o masă sănătoasă, chiar şi atunci când nu ai timp să mergi la cumpărături ca să iei produse proaspete.

1. Piept de pui congelat sau fileuri de somon. Nici măcar nu este nevoie să le cumperi deja congelate – le poţi cumpăra proaspete şi apoi să le congelezi chiar tu atunci când ajungi acasă, recomandă site-ul feminis.ro. Când vine ora mesei, doar dezgheaţă una dintre aceste tipuri de carne în cuptorul cu microunde şi apoi prepar-o aşa cum doreşti – fie friptă la grătar, fiartă sau trasă în tigaie rapid. Proteinele din carnea de pui şi Omega-3 din somon reprezintă o alegere bună pentru un fel principal de mâncare cât mai sănătos.

2. Ouă. Sunt ieftine, au un termen de valabilitate decent, sunt simplu, uşor şi rapid de preparat şi sunt pline de proteine care te menţin sănătoasă şi sătulă. Mai are sens să te întrebi de ce ai nevoie de un carton cu ouă în frigider?

3. Legume congelate. Alege orice fel de legume preferi, fie că este vorba de spanac, broccoli sau un amestec de legume. Tot ce trebuie să faci este să le scoţi din congelator, apoi să le sotezi sau să le fierbi cu un pic de ulei de masline şi praf de usturoi şi te vei alege cu un preparat perfect, plin de fibre şi vitamine. Sau poţi să le adaugi într-o omletă, pentru a obţine o doză sănătoasă de proteine şi fibre.

4. O cutie cu cereale integrale. Gândeşte-te puţin: cuscus, orez brun sau paste din grâu integral – toate acestea au o mulţime de beneficii. Tot ce trebuie să faci este să deschizi cutia şi să fierbi nişte apă. Iar dacă le combini cu oricare dintre cele trei ingrediente de mai sus, vei obţine o cină echilibrată, care îţi va satisface imediat foamea.


Distribuie
..