Iată 3 metode prin care îndepărtăm CHIMICALELE din fructe şi legume

Distribuie

Legumele şi fructele sunt prelucrate până ajung pe masă. Acestea sunt stropite cu chimicale pentru a se păstra cât mai bine, iar culegătorii, maşinile de transport sau tarabele din pieţe le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli.

Majoritatea fructelor şi legumelor sunt prelucrate cu ierbicide şi pesticide, care pot fi eliminate prin folosirea unor secrete veridice.

Specialiştii recomandă câteva metode pentru a elimina pericolele de pe aceste alimente.

1. APĂ CU OŢET. O metodă tradiţională este spălarea cu apă şi oţet de mere. Umpleţi un vas mare cu apă în care turnaţi oţet de mere. Puneţi aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă timp de cinci minute. La cartofi, morcovi sau păstârnac, le puteţi îndepărta folosind o perie curată. Apoi trebuie clătit cu apă rece.

2. BICARBONAT DE SODIU. Puneţi într-un castron cu apă în care aţi adăugat trei-patru linguriţe de bircabonat de sodiu. Lăsaţi-le câteva minute, apoi clătiţi sub robinet. 

3. APARAT CU APĂ ACTIVĂ. O soluţie tehnică pentru a scăpa de pesticide este un aparat care a apărut recent. Acesta foloseşte aşa-numita “apă activă” ce degradează pesticidele de pe suprafaţa vegetalelor şi le transformă în substanţe inofensive.


Distribuie
..