Ghimbirul, pe lângă efectele miraculoase, mai e şi tonic pentru combaterea asteniei de primăvară

Distribuie

Vremea caldă începe să îşi facă tot mai mult simţită prezenţa, însă această creştere a temperaturii, după frigul extrem din timpul iernii, poate avea efecte neplăcute asupra stării noastre de sănătate.

Primăvara este o perioadă grea pentru organism, deoarece acesta trebuie să se obişnuiască cu un nou stil de viaţă si cu un nou comportament alimentar, acomodare care adesea este precedată de binecunoscuta astenie de primavară.

Insomnia, tonusul scăzut, stările de nervozitate, senzaţia de ameţeală şi de slăbiciune în întreg corpul sunt semne specifice asteniei de primăvară.

După o dietă bogată în grăsimi şi alimente mult prea grele pentru digestia noastră, ghimbirul este mai mult decât binevenit în alimentaţia de primăvară deoarece are ca principal beneficiu creşterea tonusului şi eliminarea toxinelor din corp.

Ghimbirul este folosit de sute de ani atât ca mirodenie în arta culinară cât şi ca remediu naturist împotriva anumitor afecţiuni. Spre deosebire de alte mirodenii, cea mai folosită parte a ghimbirului este rădăcina.

Deşi se poate găsi atât sub forma uscată cât şi sub forma de pudră, ghimbirul este preferabil să fie folosit natural.

Indicaţii terapeutice

Proprietăţile curative ale ghimbirului sunt date de uleiurile volatile conţinute, responsabile şi de gustul specific al acestei plante. Uleiurile conţinute de ghimbir stimulează producerea de enzime digestive, aceste enzime ajutând procesul de digestie şi neutralizând acizii responsabili de starea de ameţeală, de crampe şi chiar de diaree.

Ghimbirul este antispastic, putând fi folosit pentru remedierea problemelor stomacale, oferind ajutor împotriva balonării.

Ghimbirul stimulează secreţia de mucus, ameliorând tusea şi durerea în gât şi prevenind apariţia ulcerului.

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant ideal în inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, eliminare de mucozitati şi congestii respiratorii.

După o masă copioasă, infuzia de ghimbir este ideală şi ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.

În caz de greaţă sau indigestie se ţine sub limbă o bucăţică de rădăcină de ghimbir sau se mănâncă 2-3 bucăţele de tulpină de ghimbir proaspăt. Senzaţia de greaţă şi vomă va dispărea imediat.

Este util în caz de astenie, fatigabilitate sexuală, impotenţă, frigiditate.

avantaje.ro.


Distribuie
..