Fructele de cactus și beneficiile lor miraculoase asupra cancerului și diabetului

Distribuie

Opuntia ficus-indica sau chumbo aparține genului Opuntia, familia Cactaceae. Planta este originară din Mexic unde este cunoscută și folosită dinaintea descoperirii Americii. Fructul opuntiei poartă numele de chumbo (sau fruct de cactus, smochină chumbo) și este acoperit de o coajă groasă,spinoasă cu pulpa bogată în semințe,are o formă ovală și măsoară de la 5-11cm și are un diametru de 5,5-7cm.

Gust și mod de preparare

Acest fruct este savuros și dulce. Se poate mânca proaspăt, iar dacă se taie în felii și se acoperă cu zahăr se obține un sirop care se poate consuma rece sau se poate amesteca cu alte fructe. Din fructul opuntiei se mai poate face gem, suc natural sau se poate usca și consuma așa. În unele zone centrale ale Siciliei din acest fruct se obține o băutură numită Ficodicare care se folosește atât ca aperitiv, cât și ca medicament.

În unele bucătării tradiționale se folosește sărat și se adaugă sosurilor pentru carne și salate. De asemenea, mai poate fi folosit în industria cosmetică.

Beneficii asupra sănătății

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, în substanțe care mențin hidratarea, în enzime, dar și în vitamine și minerale.

Dintre vitamine, fructele de cactus sunt bogate în vitamina A, în vitamine din complexul B, vitamina C, betacaroten, vitamina E. Fructele de cactus mai contin zinc, seleniu, fier, calciu, magneziu etc.

De asemenea, fructele Mexicului conțin fibre, fitoalbumine care contribuie la prevenirea formării celulelor canceroase, dar și licopen, un puternic antioxidant ce previne bolile de inimă. Fibrele pe care le conțin le recomandă în prevenția cancerului de colon sau colorectal.

Pentru metabolizarea lor, organismul consumă mai multă energie decât furnizează fructele în sine, astfel că pot fi considerate fructe cu calorii negative, ideale pentru siluetă!

euforia.tv.


Distribuie
..