(FOTO) Ţi-e poftă de o plăcintă cu pui, ciuperci şi brânză? Iată cum s-o prepari

Distribuie

Dacă vrei ceva gustos, care se prepară uşor şi poate fi savurat cu plăcere, gustos.ro propune o reţetă specială: plăcintă cu pui, ciuperici şi brânză. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, plăcinta este şi sănătoasă.

Pentru a prepara plăcinta gustoasă, aveţi nevoie de:

300 grame de piept de pui tăiat cubuleţe;

200 grame de brânză telemea de vacă;

200 grame de caşcaval ras;

200 grame de smântână;

4 ouă;

2 borcane de ciuperci champion feliate;

1 ceapă mai mare;

2 linguri de ulei;

foi de plăcintă;

piper.

Se taie ceapa şi se căleşte în 2 linguri de ulei. Când devine aurie, se adaugă ciupercile spălate şi scurse şi pieptul de pui tăiat cubuleţe.

Se lasă la foc mic şi se adaugă puţină apă pentru a fierbe, circa 10 minute, după care se lasă la răcit. Între timp, se unge un vas termorezistent cu unt şi se aduagă 5 foi de plăcintă la bază.

Compoziţia răcită se amestecă cu brânza telemea, cu smântâna, 2 ouă, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi cu piperul. Se amestecă toate ingredientele şi se adaugă peste baza de foietaj, în forma pregătită.

Se pune restul de caşcaval şi se acoperă cu foietaj. Deasupra, se bat 2 ouă, pentru a prinde o crustă aurie în timpul coacerii.

Se lasă la cuptor circa 45 de minute, la temperatura de 200 grade.

Se serveşte caldă! Poftă Bună!

Foto: gustos.ro


Distribuie