FOTO! Prepară o REŢETĂ cu cartofi NOI şi sos carbonara

Distribuie

Cartofii noi pot fi mâncaţi şi prăjiţi fără frica de a te îngrăşa, deoarece, spre deosebire de cartofii maturi, cei pe care deja îi numim vechi, au mai multă apă şi mai multe fibre, mai multe proteine şi mai puţini carbohidraţi. Sezonul cartofilor noi este în toi, de aceea ţi-am pregătit o reţetă extrem de delicioasă din cartofi noi cu sos carbonara.

Ingrediente pentru 4 porţii:
– 100g bacon feliat subţire.
– 800g cartofi noi mici.
– 200ml smântână pentru gătit.
– 100g parmesan proaspăt răzuit.
– 2 gălbenuşuri.
– sare şi piper după gust.

Mod de preparare
1. Prăjeşte baconul pe ambele părţi până devine crocant, într-o tigaie neaderentă, fără alt adaos de grăsime.
2. Scoate baconul un şerveţel, pentru a absorbi excesul de grăsime.
3. Spală bine cartofii şi taie eventualele părţi maronii.
4. Fierbe cartofii noi în apă cu sare, vreo 20 min, până furculiţa intră foarte uşor prin ei, apoi trece-i pe sub jet de apă rece. Dacă cartofii au o coajă mai groasă atunci curăţă-i.
5. Separat, amestecă smântâna dulce, gălbenuşurile, parmesanul, sarea şi piperul.
6. În tigaia în care ai prăjit baconul pune cartofii noi, baconul mărunţit (e foarte crocant, deci îl poţi mărunţi între degete) şi sosul.
7. Pune totul la foc mic pentru 10 minute, amestecând în continuu, până sosul se îngroaşă.


Poftă bună!

foto:.teoskitchen.ro


Distribuie