FOTO: Cele mai SCUMPE DESERTURI din lume

Distribuie

Orice femeie cedează în faţa dulciurilor delicioase. Însă cât de multe femei ar oferi orice ban pentru a-şi îndupleca poftele? Deserturile sunt nenumărate, dar bucuria şi plăcerea cu care le mâncăm este unica.

Ciocolata fină, fructe exotice, trufe, diamante, foiţă de aur şi îngheţată sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le conţin cele mai scumpe  deserturi din lume. Cu siguranţă vei fi absolut  încântat(ă) de  topul prezentat mai jos:

1. Îngheţata „Golden Opulence Sundae”, 1000$
Desertul poartă titlul de cea mai scumpă îngheţată din lume.  Aceasta este servită doar în restaurantul Serendipity 3 din New York. Conţine cinci cupe de îngheţată tahitiană, infuzată în vanilie de Madagascar. Desertul este ornat cu frunze învelite în aur comestibil, drajeuri suflate în aur şi stropit cu ciocolată amăruie.

2. Prajitura de aur a Sultanului, 1000$
 Prajitura  seamană  cu un lingou de aur şi poate fi cumparată doar de la Ciragan Palace Kempinski Hotel din Istanbul, Turcia. Preparat într-un interval de 72 de ore, extravagantul desert este infuzat cu pere, caise şi smochine marinate în rom Jamaican timp de 2 ani. Este ornat cu trufe caramelizate şi servit într-un bol de argint.

3. Fortareaţa, 14,500$

The Fortress Stilt Fisherman Indulgence este făcut din ciocolată, fructe exotice şi Irish cream. Desertul, care provine din Sri Lanka este servit cu compot de rodii şi cu mango. Prajitura este decorată cu o figurină din ciocolata ce înfăţişează un pescar cocotat pe o picioroangă.

4. Îngheţată „haute chocolate”, 25.000$
Dacă celelalte prăjituri erau doar suflate cu „aur”, aceasta are o porţie de „extra-aur”, alături de un bonus, o brăţară din diamante albe.
Această îngheţată este preparată din trufe „La Madeline”, considerate cele mai scumpe trufe din lume, stropită cu un sos făcut din cele mai rare 28 de boabe de cacao.

5. Paste Haute Couture, 5.000 euro
Specialistul în paste Pierre Herme este faimos pentru macaroanele sale cu cremă de unt şi bezele, care sunt la fel de populare în Franţa precum fursecurile cu ciocolată în SUA. Ultimul trend culinar lansat de Herme este acela de a lăsa clienţii să-şi inventeze propria reţetă de desert.

6. Strawberries Arnaud, până la 1.000.000 euro
La prima vedere, extravagantul desert supranumit Capsunile Arnaud,  pare a fi un bol obişnuit cu salată de fructe. Diferenţa este că, pe lângă capşuni, mentă şi frişcă, acest desert  este accesorizat cu un superb inel cu diamant roz de 4.7 carate, ce a aparţinut cândva unui faimos bancher englez, Sir Ernest Cassel.

Tu cât ai fi dispusă să plateşti pentru a savura dintr-un  de desert delicios?

foto:vk.ru


Distribuie
..