Fii atentă la culori! Iată care dintre gălbenușuri provine de la o găină hrănită sănătos

Distribuie

Este extrem de important să avem grijă ce alimente consumăm și mai cu seamă de unde le procurăm. Experimentul de mai jos vă va demonstra care este diferența dintre un ou produs de o găină hrănită sănătos și unul din comerț.

Analizând culoarea constatăm că cel natural are gălbenușul portocaliu, fiind mai dens și mai gros. Chiar și coaja unor astfel de ouă este mai greu de spart, Se pare că această nuanță de portocaliu a gălbenușului ne indică o dietă echilibrată în privința găinii care l-a produs, scrie euforia.tv.

Responsabile pentru culoarea portocalie sunt substanțe precum: xanthophylls sau acizi grași omega-3. Xanthophylls face parte din clasa carotenoidelor, fiind pigmentul natural pe care îl regăsim în fructe și legume.

Nu uitați un detaliu! Păsările nu au fost făcute să fie vegetariene. Indiferent de cât de organice sunt grăunțele cu care le hrănim, acestea au nevoie să își manifeste natura omnivoră, delectându-se uneori și cu viermișori, greieri sau mici insecte pe care le găsesc pe și în sol.Astfel ele pot avea o dietă echilibrată și pot da cele mai sănătoase ouă.


Distribuie