Evită aceste alimente, dacă vrei să ai o viaţă lungă şi sănătoasă

Distribuie

Pentru că sănătatea este primordială pentru fiecare. Din nou îţi povestim despre mâncarea sănătoasă şi ce trebuie să elimini din alimentaţie. Dacă vrei să scapi de kilograme în plus sau pur şi simplu alegi să te alimentezi sănătos, ar fi indicat să spui „NU” anumitor alimente care îţi pot afecta negativ organismul. Zumi.md îţi descoperă câteva dintre ele.

1. Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase provoacă obezitate, diabet şi tensiune arterială mare. Oamenii de ştiinţă , după îndelungate cercetări, au descoperit că zahărurile din sucurile tale preferate sunt procesate diferit de organism, ceea ce duce la transformarea lor în ţesut adipos.

2. Băuturi carbogazoase fără zahăr

Un studiu efectuat la University of Texas Health Science Center din San Antonio a arătat că oamenii care consumă băuturi carbogazoase fără zahăr sunt mai predispusi să se îngraşe, decât să slăbească. Acest lucru se datorează indulcitorilor artificiali care, pe deasupra, mai sunt şi cancerigeni.

3. Pâinea toast

Toast-ul conţine o mulţime de aditivi folosiţi pentru a o face să pară mai moale şi mai apedisantă. Ba mai mult, ea mai conţine şi zahăr şi conservanţi. Să ştii că pâinea toast este şi foarte indigest, fapt care poate duce la arsuri gastrice.

4. Mezeluri

Mezelurile, în special cremvurştii şi parizerul, sunt fabricate din rămăşiţele din macelarii: zgarciuri, oase şi alte resturi dăunătoare.  Alege sunca slabă în locul acestor produse ultra-procesate. Cu toate acestea, nu exagera! Mezelurile conţin cantităţi mari de sare necesare pentru conservarea lor.

5. Fast-food

Nu e nevoie să mai meţionăm cât de dăunătoare sunt produsele fast-food pentru sănătate. O singură masă de fast-food conţine calorii cât pentru trei mese, aşa că nu te întreba de ce  te îngraşi.

6. Conserve

Nu consuma conserve sau mâncare păstrata în cutii. Aceste alimente conţin foarte mulţi conservanţi cancerigeni.

Spune „NU”  acestor alimente şi vei observa că nu te vei mai simţi balonată, încărcată, obosită şi complexată.


Distribuie
..