E timpul să te răcoreşti! Prepară un desert DELICIOS de îngheţată cu piersici

Distribuie

Vara este anotimpul când nu ne place să petrecem ore-n şir în bucătărie şi totodată e anotimpul diverselor reţete culinare, atunci când putem încerca o mulţime de feluri de mâncare având la bază legume şi fructe de sezon. Prin urmare trebuie să alegem cu grijă din marea gamă pe care o avem la dispoziţie.

Vara putem încerca salate de fructe, legume proaspete, diverse produse exotice, băuturi răcoritoare care să ne revigoreze dar şi deserte, care sunt preferatele femeilor.

Un desert care se potriveşte anotimpului este „Piersici la grătar cu înghețată de vanilie şi sirop de caramel cu nuci”.

Mod de preparare

Piersicile le tăiăm în sferturi, le punem în tigaia-gratar încinsă şi le întoarcem pe toate părţile până s-au pătruns şi au devenit destul de moi. Le putem încerca dacă sunt gata, cu ajutorul unei scobitori.

Le scoatem pe o farfurie şi le acoperim cu folie de aluminiu
Pentru siropul de caramel, topim zahărul într-o crăticioară până s-a caramelizat, am adăugat miezul de nucă, mierea, puţină apă şi le lăsăm să fiarbă câteva secunde. Le punem deoparte să se răcorescă.

În boluri am pus câte 2 bucăţi de piersici şi îngheţată de vanilie, iar peste asta am turnat siropul călduţ de caramel cu nuci.

Acesta este un desert excelent pentru un amurg de vară.


Distribuie