DOVLECELUL, rege în bucătăria de VARĂ. Iată 3 reţete cu dovlecel

Distribuie

În fiecare vară căutăm tot mai multe rețete cu dovlecei pentru a scoate din anonimat gustul proaspăt al legumelor de sezon.

SALATĂ PICANTĂ CU DOVLECEI  (4 porţii – 111 kilocalorii)

Se dau pe răzătoare 4 dovlecei și se pun într-un bol. Se curăță de semințe și se toacă 1 ardei iute. Apoi se zdrobește 1 cățel de usturoi și se adaugă peste dovlecei împreună cu ardeiul iute, 3 linguri ulei de măsline și zeama de la ½ lămâie. Se asezonează și se amestecă bine. Se presară peste salată 1 mână de mentă tocată și se servește.

LINGUINI CU DOVLECEI ŞI LAMÂIE (4 porţii – 257 kilocalorii)

Se fierb 300g de linguini. Se dau pe răzătoare 3 dovlecei. Se călesc la temperatură mare într-o cratiță unsă cu 1 lingură ulei de măsline, timp de 2-3 minute. Se adaugă 1 cățel de usturoi zdrobit și 1 linguriță fulgi de chilli și se mai lasă totul pe foc 1 minut. Se scurg pastele și se adaugă peste dovlecei, apoi se presară cu coaja rasă de la 1 lămâie. Se asezonează, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se garnisesc cu frunze de busuioc proaspăt.

DOVLECEI UMPLUŢI CU MOZZARELA ŞI ROŞII (4 porţii – 200 kilocalorii)

Se încinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Se taie în jumătăți, pe lungime, 4 dovlecei și se scobesc de miez deasupra unui bol. Se așază „bărcuțele” din dovlecei într-o tavă, cu coaja în jos. Se stropesc cu 1 lingură ulei de măsline și se dau la cuptor 10 minute. Se amestecă miezul de la dovlecei cu 1 cățel de usturoi zdrobit, 100g de roșii cherry tocate, 25g de pesmet și 1 mână de frunze de busuioc proaspăt. Se asezonează bine, se umplu dovleceii cu amestecul obținut, peste care se presară 25g de parmezan ras și 140g de mozzarella, tăiată cubulețe. Se dau la cuptor până când toppingul devine auriu.

goodfood.ro


Distribuie