Desert DELICIOS de iarnă. Mere coapte la cuptor cu nucă şi miere

Distribuie

Merele coapte sunt un desert cu o aromă nemaipomenită, un răsfăţ de iarnă. Uimeşte-ţi oamenii dragi cu savoarea şi gustul extraordinar al merelor coapte cu o cremă de cognac. Vezi mai jos cât de uşor se găteşte acest desert.

Iată reţeta, potrivit fabuloase.ro

Folosiți 4- 6 mere mari – soiul la alegere, după preferințe.

1 linguriță de scorțișoară

1/2 ceașcă sâmburi de nuci tocate cubulețe

2 linguri de unt

8 lingurițe miere de albine

Încălziți cuptorul la 200° C. Spălați bine merele, scoateți miezul cu ajutorul unui cuțit pentru decojit și semințele cu ajutorul unei lingurițe.

Într-un castron amestecați mierea, scorțișoarași nucile. Puneți apoi merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Umpleți fiecare măr cu acest amestec și adăugați puțin unt deasupra.

Coaceți  merele timp de 30-40 de minute până când se rumenesc și încep să se înmoaie.

Scoateți tava din cuptor!

Merele coapte la cuptor se mai pot servi calde cu înghețată lângă ele sau stropite cu puțin cognac.

 


Distribuie