Deliciul toamnei. Încearcă o salată ORIGINALĂ, combinând îndrăzneţ produsele de sezon

Distribuie

Odată cu venirea toamnei nu înseamnă că trebuie să renunţăm la salate. Mai ales acum, când gospodinele pot combina cele mai delicioase produse ale toamnei. Încearcă o salată delicioasă şi care s-ar putea să devină preferata ta.

Salată de toamnă

Ingredientele pentru sosul vinaigrette

1 ceapă mare, tăiată în jumătate şi apoi tăiată în felii subţiri;

1 lingură de melasă de rodii;

2 linguri de oţet de cidru de mere;

1/2 linguriţă de sare de mare nerafinată; 

1/4 linguriţă piper negru;

1/3 ceaşcă de ulei de măsline extra virgin.

Ingredientele pentru compoziţia salatei:

4 mâini de rucola;

4 mâini de salată verde, ruptă în bucăţi mici;

2 pere coapte, curăţate de miez şi tăiate în cubuleţe;

1/3 ceaşcă de seminţe de rodie;

100 de grame de brânză de capră sau feta, mărunţită;

1/4 ceaşcă de fistic, prăjit şi mărunţit.

Mod de preparare:

Într-un vas mic, adaugă ceapa, melasa de rodii, oţetul, sarea şi piperul şi amestecă până se dizolvă sarea. Pune uleiul de măsline şi lasă compoziţia să stea la temperatura camerei până termini salata.

În alt vas, adaugă rucola, salata verde, perele şi jumătate din seminţele de rodii. Pune jumătate din brânză şi 2 linguri din sosul vinaigrette realizat mai devreme. Amestecă bine şi dacă e puţin sos, mai adaugă.


Distribuie