Deliciu! Uite cât de simplu şi RAPID se prepară cârnaţii de casă

Distribuie

Sunt delicioşi, dar mulţe gospodine refuză să-i prepare în condiţii casnice, deşi astfel ar fi şi mai sănătoşi. Iată mai jos reţeta care îţi permite să-i faci foarte uşor şi totodată foarte rapid, chiar acasă la tine.

Iată reţeta, potrivit libertatea.ro.

Ingrediente: 2 kg pulpă de porc cu puţină grăsime, o căpăţână de usturoi, sare, piper, boia  iute, intestine de porc. Pentru preparare este necasară o maşină de făcut cărnaţi.

Preparare: se toacă toată carnea de porc, se pune într-un bol şi se frământă bine cu sare, piper, usturoi pisat şi boia.

Se pune la rece şi se pregăteşte maşina de făcut cârnaţi punând în capăt tulumba specială pentru umplut. Se iau intestinele de porc, curăţate şi spălate în prealabil şi se rulează pe tulumbă apoi se face un nod la capătul intestinului.

Se gustă compoziţia de carne şi dacă e cazul, se mai condimentează.

Se introduce treptat în maşină şi se dă încet la manivelă, astfel încât să se umple uniform.

La final, cârnaţii se leagă şi la celălalt capăt şi se lasă câteva ore atârnaţi la aer rece. Se pot consuma atât proaspeţi cât şi afumaţi sau uscaţi.


Distribuie
..