DELICIU! Prepară rețeta tartei cu FRUCTE

Distribuie

Tarta cu fructe este un desert minunat care cu siguranţă va fi pe placul întregii familii. Nu ai nevoie decât de răbdare şi de dorinţă. Vezi mai jos cât de simplu se prepară acest deliciu.

Iată reţeta tartei cu fructe, potrivit fabuloase.ro:

300 g făină;

200 g unt proaspăt;

100 g zahăr;

3 gălbenușuri;

1 praf de sare;

1/2 kg de fructe crude;

200 g zahăr pentru sirop.

Tartă cu fructe, mod de preparare:

Se face un aluat din făină, unt, zahăr (100 de grame) și trei gălbenușuri sau un ou întreg și un gălbenuș. Se cerne făina pe masa de aluat, se face loc la mijloc și se pune o linguriță rasă de zahăr, sare, o lingură de apă foarte rece, oul și untul (muiat puțin cu o lingură de lemn, fără să fie frecat spumă).

Se frământă repede, se adună la un loc în formă de minge și se lasă să se odihnească la rece cel puțin două ore. Se poate lăsa din ajun până a doua zi, aluatul va fi cu atât mai fraged. Se întinde o foaie de ½ cm grosime. Se taie un rond ceva mai mare decât forma în care se va coace aluatul. Se unge această formă, care trebuie să aibă marginile foarte scunde, cu puțin unt. Se pune foaia de aluat apăsând cu degetul pe margini, ca să formeze o mică bordură în sus, iar restul de aluat care iese afară se taie. Se fac 4-5 înțepături cu vârful unui cuțit, pentru ca aerul de dedesubt să nu umfle aluatul.

Se așează fructele peste aluatul din formă, înainte de a-l da la copt.

1. Cu vișine – Se scot sâmburii, lăsând fructele cât mai întregi. Se presară aluatul cu puțin pesmet, se așează vișinele unele lângă altele și se dă îndată la cuptor. Dacă așteaptă, se înmoaie aluatul cu zeama din fructe. Se ține cam jumătate de oră la foc potrivit. Când este gata, se presară caldă cu zahăr pisat sau se toarnă deasupra sirop legat de zahăr sau jeleu de fructe.

2. Cu mere – Se curăță merele și se taie felii mai groase. Se așează frumos la rând, puțin încălecate unele peste altele, pe aluatul din formă, presărat cu zahăr. După ce s-a copt, se presară deasupra cu zahăr sau se toarnă sirop.

3. Cu caise – Se așează jumătățile de caise, cu partea dinăuntru în sus, pe aluatul presărat cu zahăr. Se pune și în fiecare jumătate de caisă un vârf de linguriță de zahăr. După ce tarta este coaptă se presară zahăr sau se toarnă deasupra un sirop legat.

 


Distribuie