DELICIU! Încearcă şi tu reţeta prăjiturii cu NUCI

Distribuie

Unul din deserturile cele mai agreate în toate familiile sunt prăjiturile făcute în condiţii casnice. Şi pentru că este toamnă şi avem din plin nuci, este tocmai timpul potrivit când gospodinele sunt pur şi simplu obligate să încerce această reţetă. Vezi mai jos cât este de simplă şi uşoară.

Iată reţeta prăjiturii cu nuci, potrivit reteteculinare.ro. 

Ingrediente:

Blatul 
* 200 gr. unt sau margarină; 
* 150 gr. zahăr pudră; 
* 100 gr. făină; 
* 2-3 linguri cacao; 
* 200 gr.nuci măcinate sau alune;
* jumătate lingurită bicarbonat; 
* 1 plic praf de vanilie; 
* 6 albuşuri.

Glazura 
* 6 gălbenuşuri; 
* 200 gr. zahăr pudră; 
* ciocolată pentru ras deasupra. 

Preparare:

Se amestecă untul sau margarina cu zahărul bine, până devine o cremă, se adaugă, nucile, cacao, făina, jumătate linguriţă de bicarbonat, se amestecă şi apoi se pun albuşurile bătute spumă. 

Se amestecă încet iar apoi se pune totul în tava unsă cu unt şi tapeţata de făină (sau cu hârtie de cuptor), la foc potrivit. 
Între timp facem glazura, batem cu mixerul bine gălbenuşurile cu zahărul, până când devine o cremă. 

După circa 15 minute, scoatem tava din cuptor şi turnăm glazura deasupra, întindem şi nivelăm încet cu o lingură pe toată suprafaţa, apoi o punem iar în cuptor, facem focul mai mic şi o mutăm în partea de sus a cuptorului. 

Se mai ţine circa 25 minute, micşorând puţin din foc, verificăm dacă glazura s-a întărit bine. Scoatem din cuptor prăjitura şi radem aşa caldă cum este, ciocolata, apoi o tăiem imediat.


Distribuie