DELICIOS. Salată de tăiţei cu creveţi şi grapefruit

Distribuie

Pregăteşte pentru cină o salată uşoară şi delicioasă care va fi gata în numai 25 de minute şi are 228 de kilocalorii.

INGREDIENTE

200g de tăiței de orez subțiri (vermicelli)
12 roșii cherry, tăiate pe jumătate
1 lingură sos de pește
zeama de la 1 lămâie
2 lingurițe de zahăr brun
1 ardei iute roșu, ½ tocat, ½ feliat
1 grapefruit roz, desfăcute în felii
½ castravete, curățat de coajă și de semințe, feliat fin
2 morcovi, tăiați bastonașe
3 fire de ceapă verde, feliate fin
400g de creveți mari prefierți
câte 1 mână de mentă și coriandru, doar frunzele

MOD de PREPARARE

1. Pune tăițeii într-un bol și acoperă-i cu apă clocotită. Ține-i la înmuiat timp de 10 minute, apoi clătește-i sub jet de apă rece. Lasă-i să se scurgă bine într-o strecurătoare.

2. În bol, zdrobește ușor roșiile cherry (poți folosi capătul unui sucitor). Toarnă peste ele sosul de pește, zeama de lămâie și presară ardeiul tocat. Gustă pentru a găsi echilibrul între dulce, sărat și picant și ajustează dacă e cazul.

3. Amestecă totul cu tăițeii, apoi adaugă ingredientele rămase, cu excepția feliilor de ardei iute, și asezonează. Împarte totul în 6 boluri. Presară ardeiul iute chiar înainte de servire.

goodfood.ro


Distribuie