De ce sunt ideale CEREALELE pentru micul dejun şi care sunt proprietăţile MINUNATE ale acestora

Distribuie

Prima masă a zilei este cea mai importantă pentru că ea oferă energie pentru întreaga zi. Totuşi de multe ori nu găsești combinația ideală de alimente. Iată de ce este bine să optezi pentru fulgii de ovăz.

Sunt cereale integrale

Fie că preferi să le fierbi în lapte, fie le mănânci simple amestecate cu iaurt, fulgii de ovăz sunt o sursă importantă de cereale integrale. Consumați des, aceștia scad riscul de a suferi de hipertensiune arterială sau de diabet de tip 2. Pentru a beneficia de toate proprietățile lor, evită să cumperi fulgi dacă pe ambalaj scrie că au un conținut ridicat de zahăr și de sodiu. Fulgii simpli au, în schimb, un aport ridicat de fier, magneziu și complexul de vitamine B.

Scad colesterolul

Dacă ai valorile colesterolului „rău” ridicate, ar trebui să incluzi fulgii de ovăz în meniul tău zilnic. Acești fulgi conțin un amestec de fibre solubile și insolubile, iar beta-glucanul este un tip de fibră solubilă responsabilă de reducerea colesterolului.

Te scapă de kilogramele în plus

O porție de fulgi de ovăz îți poate oferi necesarul zilnic de fibre, ceea ce înseamnă că vei avea o senzație de sațietate de lungă durată. Mic-dejunurile bogate în zahăr și grăsimi îți vor potoli foamea doar pe moment, dar după o oră vei fi tentată să ronțăi câte ceva. Un cocktail cu iaurt, fulgi de ovăz și fructe poate fi un mic dejun delicios, care să-ți „subțieze” talia. 

sursa:clickpentrufemei.ro

 


Distribuie