De ce POPCORNUL este mai sănătos decât legumele şi fructele

Distribuie

Oamenii de ştiinţă din SUA sunţin că în floricelele de porumb se găsesc mai mulţi antioxidanţi buni pentru sănătate, decât în fructe şi legume. Potrivit acestora, o singură porţie de popcorn oferă mai bine de 70% din necesarul zilnic de cereale integrale.

Mai mult decât atât, în floricelele de porumb se găsesc o concentraţie mai mare de polifenoli (moleculele excelente pentru prevenirea cancerului), decât în fructe şi legume.

„Floricelele de porumb sunt snack-ul ideal. Este singurul bob întreg netratat. Toatele celelalte boabe, cum ar fi cerealele, sunt tratate şi diluate cu alte ingrediente”, spune cercetătorul  Joe Vinson de la Universitatea Scranton.
„O porţie de popcorn asigură 70% din nevoile zilnice de cereale complete. De obicei nu consumăm decât jumătate, aşa că floricelele ar putea acoperi deficitul în mod foarte plăcut”, adaugă el.

Cercetătorii au  examinat toate felurile de popcorn:  cel pe care le găsim în magazine, popcornul pregătit la cuptorul cu microunde şi cel preparat în condiţii de casă.
În rezultat aceştia au  anunţat că  îşi păstrează proprietăţile benefice, doar acel popcorn, care este pregătit  clasic, în condiţii de casă.

Aşadar, chiar dacă popcornul este cel mai bun însoţitor în a privi un film, te sfătuim să-l prepari acasă şi să eviţi consumul floricelelor de porumb din magazine.


Distribuie
..