De ce NU trebuie să spălăm CARNEA DE PUI înainte de a o găti

Distribuie

O campanie de sănătate din SUA a încercat să demonstreze şi să popularizeze faptul că nu este indicat să spălăm carnea de pui înainte de a o găti, pentru că ajută la răspândirea bacteriilor.

Spălatul cărnii de pui ar putea favoriza răspândirea microbilor dăunători,  precum salmonella.

Cercetătorii de la Universitatea din Drexel au realizat un scurt filmuleţ, pentru a le explica oamenilor de ce nu e bine să spele puiul.

Studiile efectuate de experţi au demonstrat că bacteria  de pe carne se poate deplasa prin aer ajungând la distanţe de până la trei metri de la locul în care carnea a fost spălată.

Pentru a evita pericolul de îmbolnăvire, specialiştii recomandă să nu spălăm carnea, ci doar să o gătim corect şi să păstrăm toate ustensilele din bucătărie curate şi dezinfectate.

Iată filmul realizat de specialiştii de la Universitatea din Drexel:



Distribuie