De ce nu trebuie să comanzi vin la pahar

Distribuie

Nu este neobişnuit zilele astea să mergi la restaurant şi să comanzi un pahar de vin. Şi, dacă faci asta, cu siguranţă te-ai întrebat de ce costă atât de mult. Răspunsul: vinul la pahar este unul din mijloacele prin care restaurantele îşi trag cele mai mari profituri.

Dacă iei cina singură, este aproape obligatoriu să comanzi un pahar de vin. Dacă mergi cu mai mulţi prieteni şi fiecare vrea câte un pahar, cumulat, la notă de plată veţi plăti mai mult decât pe o sticlă.

Un co-detinator al restaurantelor dell’anima, L’Artusi, Anfora şi L’Apicio din New York a declarat pentru Business Insider ca patronii de restaurante cer pentru un pahar de vin tot atât cât plătesc ei pentru toată sticla când cumpară angro, scrie bzi.ro. Ideea este că vinul la pahar se mişcă mai repede, ospatarii le cunosc şi le vând mai repede şi de aceea restaurantul face profit.

Pasionaţii de vin nu comandă la pahar, ci iau o sticlă. Şi, financiar vorbind, ieşi mai bine dacă ceri o carafă sau o sticlă. Ceea ce poate nu ştii este că vinul pe care-l primeşti tu în pahar este, uneori, ceea ce a rămas de la alţii. Dacă cineva nu şi-a terminat sticla sau nu îi place vinul din sticlă pe care şi-a comandat-o, vinul este vândut apoi la pahar.

Şi mai e ceva: dacă nu reuseşti să dai gata toată sticlă, restaurantele te lasă să o iei acasa. Deci nu pierzi nimic. Cu alte cuvinte, comandă o sticla de vin, nu un pahar. Caci câtă distracţie poate încăpea într-un singur păhar?!


Distribuie
..