De ce NU TREBUIE să bei lapte după ce mănânci carne

Distribuie

Pentru a avea o digestie bună şi astfel o sănătate de fier există câteva asocieri pe care nutriţioniştii recomandă să fie evitate.

Carne cu cartofi: Regulile de nutriţie recomandă să nu combini proteinele (carne, peşte, ouă sau brânză) cu carbohidraţi (pâine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri).

Cartofi copţi cu unt: Grăsimile saturate cu amidon nu trebuie să fie combinate, iar în această categorie intră piureul, pâine cu unt, macaroane cu brânză, pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt sau smântănă, scrie clicksanatate.ro.

Carne cu lapte: După ce ai mâncat o friptură este bine să nu bei un pahar cu lapte pentru că se va neutraliza acidul din stomac necesar pentru digestia cărnii. De evitat sunt şi combinaţiile de carne sau preparate din carne cu nuci, cu ouă ori cu brânză cu nuci sau cu ouă.

Pâine cu salată cu roşii: Roşiile, dar şi fructele acide (portocale, grepfruit, lămâi), nu trebuie mâncate la aceeaşi masă cu carbohidraţii.

Fructele şi legumele acide, precum şi sucul de fructe, trebuie consumate între mese pentru că fermentează în stomac.


Distribuie