De ce copiii sub 3 ani nu trebuie să consume dulciuri şi ce anume trebuie să constituie DESERTUL

Distribuie

Aveți grijă ce desert alegeți pentru că ceva dulce după masă poate să aducă în corp un exces de calorii ce poate provoca în timp boli cum ar fi obezitatea, diabetul, afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii dau câteva sfaturi care ar trebui respectate. Vezi mai jos care sunt acestea.

Fără dulciuri la copiii sub 3 ani

Dacă la adulţi e aproape imposibilă o educare a gustului, la copiii mici e mai uşor dacă le stabiliţi un program regulat al meselor, cu alimente sănătoase, fără dulciuri şi alte alimente îndulcite.

Medicii susţin că micuţii sub trei ani nu ar trebui să primească deloc preparate dulci sau înducite, scrie doctorulzilei.ro

“Părinţii sunt tentaţi să satisfacă dorinţele copiilor de a mânca dulciuri astfel considerând că îşi manifestă dragostea, ceea ce e total greşit. Un copil trebuie protejat de tentaţiile din jur. Prin mimetism se poate deda unui consum mare de dulciuri în afara orelor de masă”, spune Camelia Izsak, psihoterapeut.

Mare atenţie la excesul de ciocolată care poate să fie un excitant pentru copil: îl face iritabil, impulsiv şi agitat (inclusiv în somn). Implicaţiile unui consum permanent şi neporţionat de dulciuri poate să fie dăunător pe plan fizic şi/sau psihic.

Mâncaţi după un program strict

Conduita alimentară sănătoasă constă în respectarea orelor de masă şi a cantităţii de hrană necesară organismului, conform vârstei, sexului, tipului de activitate desfăşurată. Un comportament adecvat impune un anumit program.

“E important să existe un loc special amenajat unde să se ia masa, nu la televizor, în pat, pe stradă, în parc”, spune psihologul Camelia Izsak.

Nici copiii, dar nici adulţii nu trebuie să refuze alimentele benefice (fructe, legume, proteine) în favoarea desertului, care, chiar şi aşa nu ar trebui să constea în altceva decât în fructe, compoturi sau preparate cu un conţinut mic de calorii.

 

 


Distribuie
..