De 14 februarie prepară INIMIOARE delicioase din CIOCOLATĂ

Distribuie

Inimioarele din ciocolată sunt un desert perfect pentru a-ţi surprinde jumătatea într-un mod cu adevarat delicios, cu atât mai mult cu cât Ziua Îndrăgostiţilor este atât de aproape.

Ingrediente pentru inimioare din ciocolata

– 60 ml smântănă;

– 2 batoane de ciocolată cu alune, tocate mărunt;

– 110 g ciocolată neagră, fărâmiţată;

– 6 linguri zahăr pudră;

– 2 ouă;

– 2 gălbenuşuri;

– 350 g făină de patiserie;

– 120 g unt, rece.

Cum se prepară inimioarele din ciocolată

Pentru a realiza forma din aluat, ai nevoie să amesteci făina, 4 linguriţe de zahăr şi untul cu ajutorul unui robot de bucătărie. Când mixtura începe să semene cu un pesmeţ, adaugă un ou, uşor bătut. Dă formă de cerc aluatului şi lasă-l la rece timp de 30 de minute.

După ce tapetezi 4 forme de copt de mărime medie cu puţin unt, taie 4 cercuri din aluat şi apoi aşază-le în tăvi, lipindu-le bine de fiecare margine. Mai dă-le la rece 10 minute.

Înainte de a le băga la cuptor, aşază peste aluat hârtie de copt şi umple apoi formele cu orz nefiert. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi coace-le timp de 12 minute. Îndepărtează apoi orezul şi hârtiile şi mai lasă-le timp de 5 minute în cuptor.

Amestecă ciocolata neagră cu smântână şi pune-le pe foc mic. Amestecă până ce se topeşte ciocolata, timp de 3-4 minute.

Cu un mixer, bate gălbenuşurile, cu 2 linguriţe de zahăr şi 1 ou. Adaugă mixtura de ciocolată şi continuă să amesteci. Înainte de a turna compoziţia în formele de patiserie, adaugă cele 2 batoane de ciocolată în părţi egale.

Coace la foc mai mic, dă la cuptor 20-25 de minute. Înainte de a servi, tapetează ciocolata cu zahăr pudră în formă de inimioară şi lasă la rece timp de 2 ore.

Cum se servesc inimioarele din ciocolată

Serveşte inimioarele din ciocolată alături de un pahar de şampanie.

Reţetă oferită de site-ul acasa.ro


Distribuie
..