Dacă vrei să trăieşti mult mănâncă „Orez cu pui Yu Xiang”

Distribuie

Este cunoscut faptul că asiaticii sunt printre cei mai sănătoși și longevivi oameni de pe Pământ. Chinezii au o rată de obezitate de 1,8% și speranța de viață de 73 de ani. Mai bine de jumătate din mesele chinezilor constă în cereale integrale, legume și fructe. Nu lipsesc de pe mesele lor legumele verzi, rădăcinoasele, soia, usturoiul sau ghimbirul, dar nici orezul sau produsele derivate din orez. Uneori aceștia aleg să prăjească rapid alimentele, însă de cele mai multe ori carnea și legumele sunt gătite la aburi.

INGREDIENTE (3 porţii)

două linguri cu ulei de palmier ( dacă e în stare solidă puneți doar o lingură )
15 cm dintr-o rădăcină de praz, tăiată rondele
un morcov ras pe răzătoarea mare
o mână de ardei roșu tăiat potrivit
o mână de muguri de bambus feliați
6-8 ciuperci potrivite, spălate și tăiate în 4
350 ml sos asiatic pentru wok
100 ml sos teryaki
două pulpe de pui ( sau piept de pui )
sare și piper alb după gust

Ingrediente pentru orez:

250 g orez arlechin ( îl prefer pentru că este un mix de orezuri printre care orezul integral și cel sălbatic )
o mână de porumb
o mână de mazăre verde
un litru de apă caldă
sare

MOD de PREPARARE

  • Punem puiul la fiert, separat, într-o cratiță .
  • Legumele le tragem la tigaie. Când carnea s-a fiert pe jumătate o tăiem fâșii și o adăugăm peste legume, în tigaie. Le înăbușit împreună adăugând treptat din zeama de pui.
  • Adăugăm sosurile, iar la final condimentele și mugurii de bambus. După aproximativ 5 minute oprim focul.
  • Orezul se fierbe pur și simplu ( nu necesită spălare și nu este lipicios ).  Adăugăm sare de la început și acoperim tigaia cu un capac. Porumbul și mazărea le adăugăm cu 5 minute înainte de a opri focul.

GF.ro


Distribuie