Cum se prepară cele mai gustoase clătite de CARTOFI

Distribuie

Clatitele de cartofi sunt nişte aperitive foarte săţioase, care pot fi servite calde sau reci, după preferinţă. Vezi mai jos cât de simplu se prepară acestea.

Iată reţeta, potrivit ecuisine.ro.

Timp de preparare: 

Rapid.

Numar de porţii: 

4.

Complexitate: 

uşor.

Ingrediente principale: 

cartofi, ceapă, ouă, unt, făină.

Ingrediente

8-10 cartofi potriviți;

1 ceapă;

2 ouă;

3-4 linguri cu făină;

sare;

piper;

unt.

Mod de preparare

1. Spală cartofii, curăță-i de coajă și dă-i pe răzătoare. Taie mărunt ceapa.

2. Amestecă ouăle cu un praf de sare și piper.

3. Stoarce în pumni răzăturile de cartofi și ceapă și adaugă-le în amestecul de ouă. Încorporează apoi făina cernută.

4. Ia cu lingura din compoziție și pune în tigaia în care ai înfierbântat 1-2 linguri cu unt. 

5. Întoarce clătitele (tocineii) când au căpătat o culoare aurie și apetisantă.

6. Scoate-le pe un șervet de hârtie și servește-le simple ori cu sos de smântână.


Distribuie