Cum să ECONOMISEŞTI şi în acelaşi timp, să mănânci sănătos

Distribuie

Produsele alimentare necesită zilnic cheltuieli majore. Nu mai ştii cum să economiseşti la factura alimentară şi să reduci bugetul lunar? Zumi.md îţi sugerează câteva metode eficiente de a salva banii de pe produse alimentare şi de a reduce bugetul lunar, fără a sacrifica mult.

Întocmeşte-ţi o listă
Înainte de a merge la  magazin, fă o listă a materialelor şi a produselor alimentare pe care  doreşti să le cumperi. Trebuie să verifici dulapul cu alimente şi  frigiderul în cazul în care există alemente care nu ar trebui să să fie incluse în listă.
 
Planifică-ţi meniul săptămânii
Planificarea unui meniu săptămânal este modul cel mai excelent pentru a te asigura că lista este completă. Ai posibilitatea să utilizezi acelaşi meniu pentru săptămâna viitoare şi  pentru  2 săptămâni.

Nu cumpără doar când ţi-e foame
Niciodată să nu mergi la cumpărături în timp ce ţi-e foame. Acesta este un sfat foarte frecvent.  Dacă te duci când ţi-e foame, vei cumpara produse, care  doar va creşte cheltuielile. Deci, mănâncă prima dată o masă bună, apoi du-te la cumpărături.

Cumpără legume congelate
Acestea te vor ţine departe de a arunca legumele. Legumele  congelate sunt la maturitate maximă astfel încât acestea sunt dovedite a fi mult mai bogate în nutrienţi. Dacă îţi cumperi proaspete, cumpără  legumele care sunt de sezon.

Vizitează piaţa locală
Poţi cumpăra legume şi fructe proaspete de la fermierii locali, în loc de magazin. Vei achiziţiona produse proaspete, la preţuri mai mici.
 

Alte modalităţi
– Evită cumpărăturile atunci când eşti obosită.
– Poţi utiliza cardul de economii  al magazinului
– Fă plata în numerar în loc de a folosi card de credit.
– Nu cumpara un produs non-alimentar  de la un magazin alimentar, pentru că vei plăti mai mult.
– Evită achiziţionarea cerealelor cu zahăr, deoarece costă mult şi nu oferă nutriţie.

ATENŢIE!  În timp ce economiseşti  bani pe produse alimentare menţine întotdeauna calitatea  produselor alimentare. Nu cumpăra produse alimentare de calitate inferioară.


Distribuie
..