Cum îți dai seama că ouăle cumpărate sunt de la o găină bolnavă

Distribuie

u este nimic mai delicios decât o omletă gătită cu legume și brânză la micul dejun. Indiferent cum ne-ar plăcea să consumăm ouăle, este important să știm dacă acestea sunt sau nu de calitate. De cele mai multe ori, mâncăm ouă care nu provin de la găini sănătoase, ci provin de la păsări hrănite cu tot felul de chimicale, care stau în spații improprii, fără lumină și are proaspăt, și stresate. Tot ceea ce consumă pasărea se trasnferă în ou și, drept urmare, în organismul nostru. Așa că trebuie mare atenție atunci când alegem ouăle.

Dar cum ne dăm seama de acest lucru?

O găină sănătoasă mănâncă orice, chiar și carne, potrivit site-ului idealist4ever.com. Nutrienții care hrănesc o găină sănătoasă sunt transferați și în ou. Pentru a avea însă parte de toate acestea, este important ca găina să aibă spațiu în care să se miște, adică o curte mare, și aer proaspăt. O pasăre închisă într-un spațiu strâmt, fără mult aer și lumină, nu va da ouă la fel de bune calitativ, precum una crescută la curte.
Caracteristicile unui ou de calitate

Cum deosebești ouăle bune de ouăle rele? Atunci când cauți să cumperi marfă de calitate de la un producător local sau să cauți mai departe, este bine să verifici următoarele:

Densitatea și grosimea cojii. Dacă doar dacă apeși puțin mai tare coaja și se crapă, nu cumpăra marfa. Cu cât găina mănâncă mai sănătos, cu atât coaja este mai tare. Așadar, un ou ce provine de la o găină sănătoasă nu va crăpa foarte ușor.

Culoarea gălbenușului. Suntem obișnuiți să cumpărăm ouă al căror gălbenuș este destul de deschis la culoare, uneori chiar spre nuanța albulșului. Aceasta nu este chiar culoarea cea mai bună pentu un ou. O marfă de calitate va fi de un galben închis.

Textura gălbenușului. Trebuie să vezi dacă gălbenușul este gros și perfect rotund. Aceasta este calitatea principală a ouălor ce provin de la găini hrănite sănătos. Cu cât este mai rotund și mai gros, cu atât acesta este mai bogat în nutrienți.

Sursa: unica.ro


Distribuie