Cum ești PĂCĂLIT să cumperi produse nesănătoase, crezând că sunt BIO! TRUCURI folosite de comercianți

Distribuie

Vânzătorii și producătorii de alimente știu cum să te convingă să cumperi multe produse, chiar dacă nu ai nevoie de ele. Ba mai mult, există un truc prin care ți se inoculează ideea că dai banii pe un produs BIO, când de fapt nu e nici pe departe așa.

Publicația americană Reader’s Digest a realizat un studiu pentru a analiza comportamentul cumpărătorilor și reacțiile acestora la trucurile folosite de comercianți și majoritatea oamenilor se pare că au căzut în plasă.

Astfel, dintre două produse care conțin aceleași ingrediente, oamenii se vor îmbulzi să îl cumpere pe acela care are eticheta verde, în detrimentul celui cu eticheta roșie sau albastră, spre exemplu. De ce? Pentru că oamenii cred că verde înseamnă BIO. Nu stau să citească ingredientele sau să se intereseze. Cumpără crezând că pun mâna pe ceva sănătos. Comercianții și producătorii știu asta și se folosesc de acest truc.

Alte trucuri, dar deja extrem de cunoscute, sunt ofertele de tipul ”trei la preț de două” sau ”cumperi un produs și îl primești pe al doilea gratis”.

Un alt truc este folosirea unor imagini care inspiră optimism, bunăstare și ”o viață așa cum îți dorești”.

Ai căzut și tu în plasă de multe ori, nu-i așa?

libertatea.ro


Distribuie
..