Cum cureţi ceapa fără să plângi. CITEŞTE AICI

Distribuie

Ceapa este probabil unul din cele mai folosite alimente în întreaga lume. Ea este cea care dă gust mâncării şi este indispensabilă în foarte multe reţete.Te-ai pomenit cu siguranţă de multe ori în situaţia când plângi cu patimă tocând ceapă. Nu este unul dintre cele mai plăcute momente, iar ca să eviţi plânsul în urma acestei proceduri noi venim cu cîteva soluţii.

Ţine ceapa  în frigider înainte să o tai:

Pentru a reduce efectele, ceapa se ţine în frigider, bine învelită în folie de plastic- nu mai mult de 10-20minute pentru a evita transferul de miros către celelalte alimente. Încearcă să o decojeşti sub jetul de apă.

Las-o în apă rece:

Pentru a diminua senzaţia de lăcrimare a ochilor, taie ceapa în două jumătăţi şi las-o în apă rece timp de 30 de minute înainte să o toci.

Protejează-ţi ochii cu o pereche ochelari:

Ceapa îti irită ochii şi te face să plângi, motiv pentru care trebuie să protejezi zona cea mai afectată. Poţi purta ochelari ca la ora de chimie. Poţi cumpăra şi unii speciali de tocat ceapă sau îi poţi întrebuinţa pe cei de scufundări. Ţine de tine, cât timp vei fi gata să-i porţi.

Foloseşte oţet sau suc de lămâie:

Pentru a încerca această metodă, şterge cuţitul cu una dintre aceste două soluţii şi taie ceapa în mod normal. Utilizarea oţetului sau a sucului de lămâie va îndepărta o parte din acid, reducând astfel posibilităţile de iritare.

Totuşi cea mai bună metodă, demonstrată în timp, şi care nu-ţi va înlăcrima ochii sub nici o formă este să pui pe altcineva să taie ceapa! 🙂

 


Distribuie