Cu siguranţă ţi se întâmplă şi ţie. Află micile SECRETE ale unor ouă prăjite corect şi FRUMOS
Ochiurile sunt preferatele multor persoane, însă puţini sunt cei care ştiu într-adevăr cum se pregătesc acestea. Cei mai mulţi dintre noi comitem nişte greşeli care strică gustul şi mai ales aspectul acestui preparat.
Jurnaliştii de la Huffington Post au făcut o compilaţie a greşelilor pe care le facem atunci când prăjim ouă şi cum le putem remedia.
Dacă nu vrei să mai pierzi timp încercând să scoţi cojile, cel mai bine ar fi să fii mai atent atunci când spargi ouăle şi să dai mai încet cu ele de masă sau de marginea farfuriei sau a tigăiii, scrie wowbiz.ro.
Multora ni se intamplă să se împrăştie gălbenuşul în tigaie.
Soluţia: pune oul în tigaie de la înălţime mică, nu îi da drumul de sus.
Un alt secret, pentru a evita ca oul să devină crocant şi să capete o culoare maronie, este să îl prăjeşti la o temperatură mai mică.
De asemenea, evită să foloseşti o tigaie lipicioasă pentru că misiunea ta va deveni mult mai grea când vei vrea să pui produsul final pe farfurie.