Consumă SOMON ca să calmezi durerile şi inflamaţiile

Distribuie

Somonul este un aliment foarte util pentru sănătatea organismului uman. Este una dintre cele mai bune surse de astaxantină, care este considerată regina carotinoidelor. Somonul are grijă de sănătatea ochilor, ameliorează durerile şi inflamaţiile din organism şi luptă cu oboseala cronică. Vezi şi alte beneficii ale somonului.

Potrivit experţilor, somonul poate fi considerat un antioxidant puternic care are proprietăţi anti-inflamatorii. Acesta are acţiunea unui analgezic, dar fără a crea dependenţă. Pentru că este un produs natural, acesta este indicat persoanelor care suferă de boli cronice, cum ar fi artrita şi altele.

Aşadar, SOMONUL:

– este perfect pentru cei care practică sportul. Acesta ajută la refacerea muşchilor şi măreşte rezistenţa, fiind un bun necesar în dieta sportivilor;

– pentru că conţine astaxantină, consumul de somon este foarte util în cazul oboselii ochilor;

– este de ajutor copiilor care au crize de astm;

– acizii graşi din somon ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la protejarea celulei creierului;

– micşorează riscurile de boli ale inimii şi tonifiază muşchii acesteia;

– protejează împotriva aritmiei (o afecţiune a inimii care este fatală în multe cazuri);

– te ajută să te concentrezi mai bine;

– combate depresia şi ţine departe schizofrenia;

– îţi întăreşte oasele;

– scade tensiunea şi colesterolul din organism.

 

Acum că aţi realizat câte beneficii are somonul, încercaţi să-l consumaţi cât mai des şi evitaţi să-l prăjiţi. Proprietăţile acestuia sunt folositoare doar dacă somonul este preparat cât mai natural. La aburi sau la grătar, uns cu puţin ulei de măsline, condimentat cu un pic de sare şi piper, acesta fa vi pur şi simplu delicios.

 


Distribuie
..